Az egészségbiztosítás szolgáltatásai (Prevenciós és Mobilitás csomag)

A szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosításoknak számos olyan tulajdonsága van a kínálatában, amellyel valóban súlyos betegségeket előzhetünk meg, vagy vehetünk észre időben. Vagy éppen a gyógyulásunkat segíti elő. Éppen ezért sorozatunkban most bemutatjuk, hogy az egészségbiztosítás kalkulátorban található csomagok milyen szolgáltatásokat is tartalmaznak. Ezzel is megkönnyítve Önnek a választást.

A Prevenciós csomag

Ez a csomag tulajdonképpen 2 külön szolgáltatást tartalmaz. A szűrővizsgálatokat, illetve a házi vizitet. Természetesen az egyes biztosítóknál más-más mértékű lehetőségekre kell gondoljunk, de ez majd a személyes találkozón belül kiderül.

A szűrővizsgálatok azért is lehetnek nagyon fontosak, mert a legtöbb súlyos betegségből sokkal nagyobb eséllyel gyógyulunk meg, amennyiben időben diagnosztizálják. Magyarországon sajnos ezért olyan magas a rákban elhalálozottak száma, mert csak nagyon későn megyünk egy-egy problémával orvoshoz. A félelem bennünk valahol érthető, de az ilyen jellegű szűrővizsgálatokkal ezt a félelmet is elengedhetjük.

A házi vizit egy kényelmi szempontot is jelenthet, de van, amikor tényleg egyszerűen sokkal nagyobb macera valamilyen formában bejutni a kórházba. Súlyos sérülések, betegségek esetén kimondottan előnyös a házi vizit.

A Mobilitás csomag

Ennek a csomagnak 4 különböző szolgáltatás is a részese. Kezdjük az egynapos sebészettel! Számos alkalommal nincsen szükség arra, hogy bent kelljen aludni a kórházban, ilyenkor azonban az időponttal szokott lenni a probléma, amit így elkerülhetünk.

A betegszállítás szintén ide tartozik, vagyis legtöbbször betegszállítót küldenek értünk, vagy pedig állja a biztosítás az utazás költségét.

Harmadik elem a csomagban az ambuláns műtétek. Sajnos a nincsboritek.hu csapatát sem kerülték el az évek alatt a műtétek így pontosan tudjuk, hogy milyen érzés, amikor műtétre szinte már elő is vagyunk készítve, majd hazaküldenek, hogy inkább két nap múlva varják össze az elszakadt Achilles-inat. És akkor a környezetről ahova kitolnak a műtét után szintén nem mindegy. Ettől a kellemetlenségtől is búcsút inthetünk.

Az utolsó elem pedig a második orvosi vélemény. Sajnos egyre többen panaszkodnak arra (sokszor valósan), hogy az orvosok a vizsgálat után sem tudják egyértelműen megmondani, hogy mi is a probléma. Ilyenkor használva ezt a lehetőséget nemzetközi szaktekintélyeknek küldik ki a vizsgálati eredményeket, és ők fel tudják állítani a pontos diagnózist. Minden túlzás nélkül ez akár életet is menthet.

Ennyi gondoltunk írni erről a két csomagról, de nem sokára jelentkezünk a további csomagok leírásával. Addig is ennek segítségével használja az egészségbiztosítás kalkulátorunkat! Mi pedig továbbra is állunk rendelkezésére bármilyen kérdése is adódik. Keressen fel minket! Legjobb tudásunk szerint fogjuk segíteni Önt.

 

“Az egészség legyen az első számú befektetése!”