Meddig tart egy kórházi kezelés?

By 2019-01-07Egyéb

Sajnos az élet rendje szerint, de előbb-utóbb mind találkozunk a kórházakkal belülről is. Persze ez lehet jó indok, például egy baba születése, de általában azért sajnos valamilyen baleset, vagy betegség miatt kerülünk be. De milyen itt bent, és mennyi ideig szoktunk bent lenni? Nézzünk meg egy kis európai kitekintést!

Érdekesek az eredmények

Sajnos, ahogy várható volt, mi nem csak irreális körülmények között vagyunk sokszor, de még csak gyorsan le sem tudjuk. L 2016-os adatok alapján az Európai Unióban átlagosan 5-10 napot töltünk fekvőbetegként egy-egy okból kifolyólag.

A leghosszabb időt átlagosan a horvátok (9,3 nap), és a csehek (9,6 nap) töltik el a kórházban. A másik véglet (most figyeljen!!!) Bulgária, ahol 5,3 nap az átlag. Náluk kevesebbet csak a hollandok töltenek kórházban 4,5 nappal.

Magyarország egy érdekes kérdés. A külföldi kimutatás szerint (igaz 2015-ös szám) 9,6 nap, de a KSH Magyarország 2017 című kiadványban 7,8 nap. Mondhatni, hogy lényegtelen a különbség, de azt a két plusz napot senki nem szívesen tölti a kórházban.

Száz szónak is egy a vége, sajnos sokat kell bent lennünk a kórházban. Viszont, ha már így alakul, akkor tegyük azt kellemesebb helyen, minőségi ellátás mellett. Tudja, ezt hogyan oldhatja meg? A megoldást, ide kattintva találja, és vegye fel velünk a kapcsolatot!